Lollipop Nyomda és Reklám

Lollipop Nyomda és Reklám

Lollipop Nyomda és Reklám

5 tipp marketing mini-kampányra

2017. január 23. - Lollipop Reklám

Nem kell elhallgatnod ha épp nincs pénzed csili-vili hirdetésekre, vagy éppen két kampány között. Kitöltheted ezeket a holtidőket mini-kampányokkal, így a terméked, szolgáltatásod nem tűnik el teljesen a médiazajban. Ezt a globális nagyvállalatok is így csinálják, és nem azért mert csak ők engedhetik meg maguknak, hanem azért, mert annak idején ilyen akciókkal lettek ismertek, és most sem engedhetik meg maguknak, hogy eleresszék a kínálkozó lehetőségeket.

1. Jelenj meg itt-ott!

Szúrj ki magadnak helyszíneket, rendezvényeket, ahová az ügyfeleid járnak. Hívasd meg magad, vagy csak toppanj be. Esetleg hívd össze magad az ügyfeleidet azzal, hogy hozzanak bátran vendégeket! Nem a nagy éves céges partira gondolok, csak egy italra, kiállításra, kulturális eseményre, ami illeszkedik a tevékenységedhez. Ha nincs ötleted, hívd Vilmát! Nos, a lényeg, hogy forogj az ügyfeleid között személyesen, csevegj velük, szedd ki belőlük, mit szeretnek és mit nem. Közben persze rengeteg új emberrel is fogsz találkozni. Mutasd be magadat és gyűjts ismeretségeket azonnal személyes ajánlással a vevőidtől. Egyvalamiről ne feledkezz el: visszakövetni a kapcsolataidat. Akár száz, akár tíz névjegyet szereztél, minden egyes darabot használj fel. Hívd fel őket, emlékeztesd őket magadra, köszönd meg a meghívást vagy a megjelenést. Mindenképpen ajánlj valamit – kedvezményt, információt, hozzáadott szolgáltatást -, adj alkalmat a párbeszéd folytatására. Ezek a kapcsolatok a legkisebb érdeklődés esetén is örömmel fognak jelentkezni nálad.

5 tipp marketing mini-kampányra

2. Generálj beszélgetést!

Ha nem vezetsz saját blogot, akkor hasznád fel másokét! Találj a célcsoportodnak megfelelő szakmai fórumot, és vess fel a tevékenységedhez releváns kérdést. Nem baj, ha szakértő vagy, és nincs kérdésed – a lényeg, hogy adj lehetőséget, hogy leendő ügyfeleid elmondják saját véleményüket. Gondolkodjanak azon a témát, amit te ültetsz a fejükbe. Tégy bogarat a fülükbe. Meglátod, a legegyszerűbb kérdésfelvetés hozza majd a legtöbb érdeklődőt, akik ind azt hiszik, hogy jobban tudják, mint te… Semmiképpen se oktasd ki a véleményezőket. Inkább add alájuk a lovat, folytasd a beszélgetést, és tereld úgy, hogy az érdeklődésük áthelyeződjön a te árucikkedre. A személyes meggyőződés és a párbeszéd a legjobb barátod, és észrevétlenül hozza be az új vevőket a boltodba.

3. Kösd magad nagy rendezvényekhez!

Nem kell, hogy a klasszikus módon  szponzorálj egy rendezvényt, résztvevőként is jelen lehetsz. Ha nincs pénzed standot bérelni saját szektorod éves kiállításán, akkor is kötelező ott lenned. Miért ne szólíthatnál le bárkit a büfében egy szakmai rendezvényen? Miért ne beszélhetnél a versenytársaiddal a stand másik oldaláról? Fényképezz, készíts jegyzeteket, akár videointerjút azzal, aki megengedi. A rendezvény alatt, vagy után, feltétlenül adj róla hírt saját blogodban, vagy bármilyen más fórumon, akár a Facebookon. Minden ügyfeled tudja meg, hogy ott vagy vagy ott voltál. Mit gondolsz, mire találták ki az olyan okostelefon-alkalmazásokat, mint a Twitter vagy a FourSquare? Pont neked, hogy ügyfeleket találj minden lehetséges helyszínen. A véleményformálók a te legjobb üzletkötőid. Közöttük kell forognod, felhasználni minden lehetőséget a pofavizitre. A végén nem arra fognak emlékezni, hogy standot béreltél-e, vagy benne voltál-e a katalógusban, hanem arra, hogy veled beszélgettek a rendezvényen, vagy tőled hallottak az eseményről.

4. Hasznosítsd a média kedvezményeket!

Na jó, itt a nagyoknak könnyebb dolga van, de nem sokkal. Ha valamikor a közelmúltban volt lehetőséged hirdetni, akkor biztos lehetsz abban, hogy egy második, akár olcsóbb médiavásárlás esetén kedvezményt fogsz kapni. Kérdezz rá, hogy milyen lehetőségek vannak. Van olyan médium is, aki, ha hirdetőként már ismer téged, szívesen bevesz a szerkesztőségi anyagba is, ami ugye díjmentes.

Ha még sosem hirdettél, és drágának tartod a médiát általában, akkor is legyen készen hirdetési kreatív anyagod, mert bármikor elcsíphetsz egy-egy kínálkozó lehetőséget, ha egy hirdető lemondott egy befoglalt felületet – ezt néha igen olcsón meg lehet szerezni, ha a produkciód elő van készítve. Minél közelebb vagy a leadási határidőhöz, annál nagyobb akciókra számíthatsz. Néhány médium nagy rendezvényeken osztogat ingyenes hirdetési kuponokat is. Érdemes ezért a rendezvények médiapartnereit vizslatni, az esetek nagy százalékában begyűjthetsz ilyen kuponokat, ha jókor jó helyen vagy.

5. Kapd elő a régi érdeklődőket!

Ha nem tegnap léptél a piacra, biztosan van néhány névjegykártyád olyanoktól, akik a múltban érdeklődtek a tevékenységed iránt, de valamiért végül mégsem vásároltak tőled. Remélhetőleg nem haraggal váltál el tőlük, így  bármikor felhívhatod őket. Talán annak idején nem volt elég pénzük, vagy más okból ment füstbe az üzlet, de azóta keletkezhetett náluk újabb igény. Talán nincs pofájuk újra jelentkezni, mert olyan hirtelen tűntek el. Tedd meg hát az első lépést, érdeklődj a hogylétük, üzletmenetük felől, juttasd eszükbe a legutóbbi érdeklődésüket. Ki tudja, talán éppen a választás fázisában vannak, és ezúttal nem marad el a vásárlás.

Forrás: http://vm.haragtalan.net/

Csak a nagyoknak áll a világ? Felejtsd el! Az alábbi kampány tippek hamar kivitelezhetők és alig kerülnek pénzbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://jolnyomjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr9812140873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása