Lollipop Nyomda és Reklám

Lollipop Nyomda és Reklám

Lollipop Nyomda és Reklám

Webtrendek 2013-ban

2013. június 16. - Lollipop Reklám

Az élet számos részén nagy márkák teremtenek és diktálnak divatot évről-évre: ahogy autók, frizurák, öltözködés, életmód, sport és zenei stílusok terén, úgy a reklámszakmában is ismerős a trend jelensége. Például elterjed egy frappáns megjelenítés a vizuális kommunikációban, felkapnak egy trükköt az animációs technikákban, vagy megszületik egy irányzat a weboldalgrafikákat illetően.

 

Ez utóbbival, a webtervezéssel foglalkozunk ebben a cikkben, hiszen 2013-ban is megvannak a weboldalakra vonatkozó követendő példák, melyek jobbá és sikeresebbé teszik a honlapokat!

 

webtrend 2013 webdesign webszerkesztés webtervezés webgrafika

 

A webtrendek 10 pontja, akár a tízparancsolat!

1. A webes tartalom mindenek előtt!

1. A webes tartalom mindenek előtt!

A weboldal esetében a tartalom az első, a legfőbb, a webgalaxis naprendszerének legmelegebb bolygója – vagyis a középpont, a Nap maga, ami nélkül mit sem ér a weblapunk, hiszen az az alapja a honlapnak, akárhogy is nézzük. Hasznos tartalom nélkül hiába a látványos design a website-on, az információ és a vizuális kommunikáció együtt kell, hogy tökéletesen működjön a webgrafikában.

2. Egyszerűség – mint a dizájn és a webtartalom legjobb interakciója

Az egyszerűség az új paradigma a webszerkesztésben. Az egyszerűsítés folyamatai, annak kidolgozása az egyetlen eszköz, amivel a weboldal tartalmát a legmegfelelőbb formában tudjuk könnyen elérhetővé és olvashatóvá tenni, a legjobb felhasználói élmény biztosításával. Tartalomstratégia, felhasználhatóság, hozzáférhetőség és vizuális megjelenés ezen új paradigma szerint kell létrejöjjön. Az egyszerűség az új weboldal trend!

weboldal egyszerűség vizuális megjelenés webgrafika

3. A kialakított webdesign a felhasználói élményt szolgálja

A weboldaladra látogató felhasználók nézőpontja, és az általuk tapasztalt weboldal-és webtartalom használatra vonatkozó élmény a legfontosabb. Jól érzik-e magukat a honlapodon, nem vesznek el a keresgélésben, nem frusztrálja őket az ide-oda kattintás, hogy végre megtalálják a szükséges információkat, azaz könnyű-e a navigálás, vagy sem. Ezért is fontos az egyszerűség – a weboldalad ne egy útvesztőre hasonlítson, ami a webgrafikát és a webszerkezetet illeti!

4. Az applikációk stílusának megjelenése

A következő hónapokban egyfajta átváltozás tanúi lehetünk, miszerint a weboldalak hasonlóképpen jelennek majd meg mint a mobilalkalmazások, a stílust és a felületet tekintve. Ezzel a honlapok hasonló kialakítása, a már tárgyalt tartalom és webdesign összehangolása, valamint egyúttal a webkezelés megkönnyítése valósul meg – a webes nagyágyúk jóslatai szerint!

 

weboldal webtervezás webgrafika stílus interfész mobilalkalmazás

 

5. A munkaasztal és a mobilos webfelület egységesítése

Készséges, felbontásfüggetlen, eszközfüggetlen, rugalmas tartalom – vagyis az asztali eszközökön elérhető, valamint a telefonos megjelenés egységesedik, ezáltal egy egyedülálló változat születik a webtartalom elérésében, mert egy adott honlapot, website-ot ugyanolyan formában látunk majd egy mobiltelefonon, mint egy netbookon, tablet PC-n, vagy asztali számítógépen. De hogy integrálunk különféle applikációkat és élményeket, melyek aztán több eszközön is ugyanúgy érvényesek?

A szakértők különleges fejlődésre számítanak. Így kevéssé ér minket meglepetés, ha a nagy sietségben a mobilunkon kell utánanéznünk egy-egy weboldalnak, ám teljesen összezavarodunk, mert az teljesen másképp jelenik meg, mint otthon vagy az irodában a laptopunk képernyőjén.

weboldal webtrend 2013 webdesign webszerkesztés webtervezés webgrafika

6. SVG és egyéb webes technikák

Az SVG (Scalable Vector Graphics) egy XML alapú leíró nyelv, kétdimenziós, statikus és mozgó vektorgrafikák meghatározására. A több felületen történő egységes megjelenés, valamint a kereszt-platformos webműködés különböző webgrafikus megoldásokhoz vezet – ilyen az imént említett SVG, a webes betűk, a tipográfia dizájn, vagy az ikonos betűtípusok. Ezek a weboldalakon, honlapokon széles körben elterjednek,  és vizuális szempontból divatot diktálnak majd az elkövetkezendő időkben!

7. Fakó színek, és nincs több szkeumorfikus elem

A webtervezés főbb vizuális stíluspontjai az egyszerűség, a minimalizmus, átlátható webszerkezet, alkalmazásszerű webgrafikai megjelenés, tipográfia-központú design, kevesebb dekorációs-és díszítőelem, kevesebb szkeumorfikus ábrázolás, letisztult stílus, fakóbb színek. Ez a pontos terv az új trend megvalósulásához, mely az egyszerűséget, kifinomultságot, elegáns minimalista megjelenést hirdeti.

 

weboldal webtrend 2013 webdesign webszerkesztés webtervezés webgrafika színek

 

8. Mindenhol kapcsolódunk

Hamarosan nemcsak a hűtőnkkel, televíziónkkal, de bármilyen apró LED kijelzős eszközzel tudunk majd kommunikálni egymással. Konyhai gépek, autók audio berendezései, de több száz új platform jelenik majd meg a webes világban. Kétségkívül az interaktív televízióké lesz a főszerep. A digitális egységesítés ilyen méreteket ölt majd, ki gondolta volna?!

weboldal webtrend 2013 webdesign webszerkesztés webtervezés webgrafika színek internet

 

 

Webtervezés, webszerkesztés, webes tartalom, de webgrafika vagy webprogramozás ügyében is keressetek minket bátran, hasznos tippekkel-tanácsokkal szolgálhatunk!

marketing@lollipopreklam.hu

Tel: 06 30 60 50 296

Egyéb weboldalaink:

Web: www.lollipopreklam.hu

Web: www.lollipopajandek.hu

Web: www.lollipopnyomda.hu

Blog: www.jolnyomjuk.blog.hu

Blog: www.marketingtipp.blog.hu

E-mail: info@lollipopreklam.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jolnyomjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr575362352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása