Lollipop Nyomda és Reklám

Lollipop Nyomda és Reklám

Lollipop Nyomda és Reklám

Piktogram - Az a sok kis jel azon a sok helyen

2013. február 13. - Lollipop Reklám

Gondoljunk a KRESZ táblákra, jussanak eszünkbe a térképek; de van a "nemdohányzó", a Facebook ikon, a nyilacska, az email boríték, a "vigyázz, csúszik!", meg a free wifi, de az is elég, ha a mellékhelyiség ajtaját képzeled magad elé (és még hosszasan sorolhatnám egyébként). Az imént olvasott jelek mind-mind a piktogramok közé tartoznak, hiszen egy igazán egyszerű rajzocska formájában informálnak és tájékoztatnak minket a "mi?" kérdésre válaszolva.

A hangsúly leginkább az egyszerű szóra helyeződik, hiszen egyértelműnek kell lennie a közölni kívánt információnak - ne hunyorogjak és találgassak, hogy a jel mit hivatott ábrázolni. Az egyszerűség azonban nem zárja ki a modern, ötletes és stílusos megjelenést; akár színvilágban, akár formaiságban tűnhet ki egy-egy képecske a már jól megszokott, az út menti táblák által megidézett régimódi design-ból.

good-pictogram-3.jpeg

A piktogramok alkalmasak a gyors és közérthető információátadásra, ezért is javasoljuk a használatukat a különféle reklámokban, reklámanyagokban. Például különleges weboldal benyomását keltheti, ha a honlapunkon a főmenüket piktogramokkal helyettesítjük, vagy épp az írott szöveget egészítjük ki egy egyedien, a mi részünkre készített piktogram-szerű képecskével. Egyszerre kölcsönöz modern, letisztult, ötletes és informatív jelleget a website-nak, egyúttal segítve a látogatót a könnyű eligazodásban.

1_bridge-online-pictograms-icons.gif

01_pictogram_headlines_1280x1024.jpg

 

A weboldalon való piktogram-használat persze csak egy példa volt, rengeteg a lehetőség  és a fantázia a jelképekkel történő kommunikáció terén. Szórólapokon, plakátokon, prospektusokban, de névjegy-és üzletkártyák esetében is bátran tervezhetünk piktogrammal - csak színesíteni tudja a megjelenést.

 

pictogram_font_02.jpg

Ha kedvet kaptál egy kis képíráshoz, és szívesen jeleznél a nagyvilágnak, keress fel minket, és együtt kitalálunk valami jópofa piktogramot Neked - amennyit csak szeretnél!

Tel: 06 30 60 50 296

Web: www.lollipopreklam.hu

Web: www.lollipopajandek.hu

Web: www.lollipopnyomda.hu

Blog: www.kreativepiteszet.blog.hu

Blog: www.marketingtipp.blog.hu

E-mail: info@lollipopreklam.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jolnyomjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr195077753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása