Lollipop Nyomda és Reklám

Lollipop Nyomda és Reklám

Lollipop Nyomda és Reklám

Hasznos tippek az e-mail adatbázis kifáradása ellen

2013. július 11. - Lollipop Reklám

Írta: Marketintinfo.hu

Hasznos tippek az e-mail adatbázis kifáradása ellen

A célcsoport nem megfelelő megközelítése hamar a használt adatbázis kifáradásához vezethet. Ez pedig azt jelenti, hogy kevesebb címre lehet reklám e-maileket küldeni, és így kevesebb vásárlás is történik.

Az alábbi tippek segítenek kivédeni és csökkenteni az adatbázis kifáradását:
1. Korlátozza a kiküldött e-mailek számát. Az online marketing egyik alapvető szabálya, hogy az ügyfelek ne kapjanak heti egynél több e-mailt, még az ünnepek alatt sem. Annak ellenére, hogy egy adott marketinges akár heti nyolc e-mail kampányt is levezényelhet egy hét alatt, az adatbázist célszerű szegmentálni, hogy egyik ügyfél se kapjon egy e-mailnél többet hetente, ezzel csökkentve az adatbázis kifáradását és a leiratkozási arányt. Ugyanakkor a kapcsolat fenntartása érdekekében lényeges, hogy a cég havonta legalább egy e-mailt küldjön minden ügyfélnek.
2. Tesztelje, hogy a kevesebb reklám e-mail küldése valóban hatással van-e a leiratkozási arányra. Nem minden esetben válik be ugyanis az a stratégia, hogy ritkább jelentkezéssel a fogyasztók pozitívabban reagálnak az egyes e-mailekre. Egyes tapasztalatok szerint heti két e-mail helyett egy kiküldése mellett a leiratkozási arány nem változik, viszont az eladások drámaian esnek.
3. Az ügyfélkapcsolatokban minden marketing eszköz működését vegye számításba. Vizsgálja meg a kiküldött direct mail, katalógusok, illetve e-mailek alapján, milyen gyakran hall a cégről az ügyfél. Ezzel a módszerrel világossá válhat, milyen hatással vannak az egyes eszközök egymás működésére: például a túl gyakori katalógus-küldés eredményezhet magasabb e-mail leiratkozási arányt.
4. Ajánljon alternatívákat, amikor az ügyfél le akar iratkozni az e-mail listáról. Néhány ügyfél csupán kevesebb e-mailt szeretne kapni, amikor megpróbál leiratkozni a listáról. Mielőtt törölné nevüket az adatbázisból, kérdezzen rá, hogy nem akarnák-e inkább csökkenteni az e-mailek gyakoriságát, ahelyett, hogy teljesen leiratkoznának. Tartsa szem előtt a preferenciáikat, ha végül úgy döntenek, hogy nem iratkoznak le.

Tel: 06 30 60 50 296

Egyéb weboldalaink:

Web: www.lollipopreklam.hu

Web: www.lollipopajandek.hu

Web: www.lollipopnyomda.hu

Blog: www.jolnyomjuk.blog.hu

Blog: www.marketingtipp.blog.hu

E-mail: info@lollipopreklam.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jolnyomjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr355409308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása