Lollipop Nyomda és Reklám

Lollipop Nyomda és Reklám

Lollipop Nyomda és Reklám

Add el magad! - Kreatív önéletrajz, avagy a hatásos önreklám munkakereséshez

2013. február 07. - Lollipop Reklám

Minden kezdet nehéz. A munkakeresés, sőt, voltaképpen inkább a munkahely-szerzés az, ami hosszadalmas és időigényes. Napkeltétől napnyugtáig - ha otthon ülsz - böngészed a hirdetéseket földön-vízen-levegőben, minden követ megmozgatsz, hogy legyen végre egy állásod. Először a Neked szimpatikus helyekre küldöd be az önéletrajzod, aztán az idő múlásával már lassan mindegy, milyen pozícióról van szó, csak legyen már munkád végre. És persze, a Meki is egy jó hely, de ott inkább enni szeretnél, nem dolgozni.

A hétköznapi módszerrel próbálkozol, van egy jó(nak gondolt) önéletrajzod - de miért is ne lenne jó, ha egyszer minden szükséges adatot tartalmaz Rólad, az eddigi munkatapasztalataiddal kiegészítve. Aztán, ha még egy motivációs levelet is hozzácsapsz a legjobb(nak gondolt) marketingszöveggel, vagy szinte csöpögős érzelmekkel teleírva arról, mennyire kell ez a meló, és mennyire jó leszel a cégnek - igazán nyeregben érzed magad. Aztán nem hogy interjúra nem hív a HR-es, még csak egy emailt sem dobnak arról, hogy "köszi a próbálkozást, de most nem jött be, majd értesítünk ha kellenél!". Nem volt rossz az a papír amit beadtál, csak hát lehet, igazából nem is jegyezték meg a neved, és nem tettek be az "employee wannabe" adatbázisba.

Az a baj, hogy az idő pénz, főleg a biznisz világában, és nem fognak napokat tölteni azzal, hogy az önéletrajzokat bújva vadásszák ki a megfelelő(nek gondolt) embert. Először csak átfutják a papírod úgy alles zusammen, megnézik a fotód - és ha napszemüveges képet helyeztél el a személyes adataid mellett (van ilyen, tényleg!), az persze nagyon vagány(nak gondolt részedről), de biztos, hogy a kukában végzed. Felkeltetted a figyelmüket és mosolyogtak egyet, de nem vettek komolyan, mert rossz dologgal próbálkoztál, még ha nem is tudatosan tetted. Az út jó volt, mármint a figyelemfelkeltés, és itt is kell megmaradni, csak kicsit más módon - erre való a kreatív önéletrajz, hiszen a CV az, amit először ismernek meg belőled.

Egy kis design senkinek és semminek nem árt, így Neked sem! A legjobb, ha színesíted, feldobod valamivel az önéletrajzod, annak a munkaterületnek és pozíciónak megfelelően, ahol szeretnél elhelyezkedni. Itthon Magyarországon is vannak már olyan ötletes és bevállalós munkakeresők (ismerek is párat), akik így igyekeznek kitűnni a szürkeségből a pályázók monoton halmazában, de mivel még ebben is van hova haladnunk a korral, néhány külföldi példát mutatok meg:

1) Egyszerű és nagyszerű a cicoma-mentes Google stílus Eric Gandhi-tól.

google önéletrajz.jpg

2) A Facebook úgyis sokat elárul rólad - FB style önéletrajz Sabrina Saccoccio próbálkozásában:

facebook önéletrajz.jpg

3) Társasjáték ihlette önéletrajz, és Kristian Leigh Walsh a bábu:

társasjáték cv.jpg

4) Jonathan Kaczynski életének metrómegállói:

bkv önéletrajz.jpg

5) Joe Kelso filmplakátja:

filmplakát cv.jpg

Forrás: www.boredpanda.com

Persze ezek az önéletrajzok főként a kreatív, illetve ügynökségi világban állják meg a helyüket, de példának és ötletnek abszolút jó lehet, egyszerű és frappáns megoldásokkal könnyű feldobni az önéletrajzokat.

Persze ezek az önéletrajzok főként a kreatív, illetve ügynökségi világban állják meg a helyüket, de példának és ötletnek abszolút jó lehet, egyszerű és frappáns megoldásokkal könnyű feldobni az önéletrajzokat.

Az önálló elkészítés rajtad is múlhat, de rajtunk is - amennyiben mégsem boldogulnál vele, örömmel segítünk Neked a kivitelezésben!

Tel: 06 30 60 50 296

Egyéb weboldalaink:
Web: www.lollipopreklam.hu

Web: www.lollipopajandek.hu

Web: www.lollipopnyomda.hu

Blog: www.kreativepiteszet.blog.hu

Blog: www.marketingtipp.blog.hu

E-mail: info@lollipopreklam.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jolnyomjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr725067879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása